جلسه "کارگروه مأموریت توسعه دانش علوم زیست محیطی – با تاکید بر حفظ اکوسیستم های آبی
جلسه "کارگروه مأموریت توسعه دانش علوم زیست محیطی – با تاکید بر حفظ اکوسیستم های آبی" در مورخه 04/5/97 در دانشکده بهداشت با حضور آقای دکتر تجریشی مدیر محترم دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیاء دریاچه ارومیه و معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و آقای دکتر ساعی مدیر محترم دفتر استانی ستاد احیاء دریاچه ارومیه و آقای دکتر قاسمی مدیر کل محترم محیط زیست استان آذربایجان شرقی و سایر مدعوین برگزار شد.
در ابتدای جلسه به معرفی کارگروه مأموریت توسعه دانش علوم زیستی – با تاکید بر حفظ اکوسیستم های آبی، کلان منطقه های دهگانه آموزشی و اهداف آنها و مأموریت های منطقه 2 اشاره و همچنین وظایف کارگروه در این خصوص و خلاصه ای از فعالیت های گذشته ارائه شد. برنامه های سال 1397 کارگروه در ابتدای جلسه با طرح سوالات زیر توسط آقای دکتر مسافری ارائه و موضوعات مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت:
- آیا با توجه به تنوع مشکلات زیست محیطی کشور، تغییرات اکولوژیکی و اقلیمی در کشور و خشک شدن تالابهای کشور و دریاچه ارومیه و سایر مشکلات منابع آبی کشور و اثرات آن بر سلامت جامعه تربیت متخصص ماهر جدید در قالب کارشناس (برای وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو) و تربیت نیروی هیئت علمی تخصصی را توصیه می کنید؟
-آیا سازمان حفاظت محیط زیست می تواند در قالب همکاری با کارگروه در هر یک از موارد آموزشی فوق حمایت های لازم را بعمل آورد؟
- آیا راه اندازی آموزش مجازی دانشگاهی در خصوص علوم زیست محیطی – حفظ اکوسیستم های آبی (مثلا حفاظت و احیاء تالابها و اثرات زیست محیطی و سلامتی خشک شدن آنها) را توصیه می کنید؟
در ادامه آقای دکتر تجریشی ضمن اشاره به نقش حاکمیتی و نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست به مسائل و مشکلات زیست محیطی کشور و نبود متخصص باتجربه در حوزه پسماند و هوا اشاره کردند و آقای دکتر تقی پور ضمن اشاره به ایجاد دو رشته تخصصی پسماند و آلودگی هوا برای مقاطع کارشناسی ارشد در وزارت بهداشت، آمادگی کارگروه را برای مباحث آموزشی در این زمینه اعلام نمودند و همچنین به موضوع انجام کارهای جزیره ای در این خصوص و لزوم هم افزائی و ارتباط سازمان های مرتبط با دانشگاه اشاره نمودند و مقرر شد تجارب دانشکده بهداشت در حوزه کنترل کیفی پسماندهای عفونی به طور جدی با اداره کل محیط زیست استان مطرح و در سطح کلان تسری یابد.
آقای دکتر تجریشی همچنین به موضوع بومی سازی استاندارد های زیست محیطی مثلا استاندارد سوخت گازوئیل و لزوم توجه به مسائل کاربردی عملی در مباحث پژوهشی بویژه آلودگی هوا پرداختند.
در نهایت اعضای جلسه با ارائه نظرات در خصوص کارگروه و اینکه می توان دانش زیست محیطی را در ادارات و سازمان ها تسری داد بحث و تبادل نظر کردند.
در این جلسه پیشنهاد برگزاری نشست اثرات بهداشتی و سلامت ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه و آمادگی و اقدام برای کاهش اثرات مرتبط در سال 1397 با همکاری ستاد احیاء دریاچه ارومیه مطرح گردید که آقای دکتر تجریشی نیز نسبت به برگزاری آن تأکید و حمایت های خود را اعلام نمودند.
همچنین آقای دکتر تجریشی با اشاره به قرارداد دانشگاه با ستاد احیاء دریاچه ارومیه و انتخاب دانشگاه بعنوان کارگروه مدیریت مخاطرات سلامت دریاچه ارومیه بر لزوم همکاری های مستمر و اثرگذاری و پیگیری از صحت گزارشات پیشرفت طرح های مربوط به قرارداد مذکور تأکید کردند.